Dorn-Methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd.

Deze methode werd ontwikkeld door Dieter Dorn. Door een aanval van spit kon hij zijn werk niet voortzetten. Van een oude man uit een naburig dorp hoorde hij destijds dat mensen met rugklachten op een eenvoudige manier geholpen kunnen worden. Dieter Dorn zocht hem op en genas door de druk van een duim. Deze oude man stimuleerde Dieter Dorn om deze methode voort te zetten.

Dieter Dorn pakte de methode op en werkte deze uit. Hij kwam tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak voortvloeit door verschil in een  beenlengte.  het bekken aan één kant omhoog geduwd. De onderste rugwervels komen onder druk te staan en geven pijnklachten. Het kan tevens leiden tot uitstraling in het boven en knieklachten. Bovendien zijn scheefstand in de wervels, pijn tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken dikwijls het gevolg.

Tijdens deze techniek corrigeer ik als eerste het beenlengteverschil. Vervolgens wordt het bekken rechtgezet en de scheefstand in de wervelkolom -scoliose- gecorrigeerd. De cliënt beweegt zelf arm, been en hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze techniek een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. De pijnklachten verminderen vrijwel direct. Tevens is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. De cliënt krijgt een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

Na maximaal drie tot vijf behandelingen moet je duidelijk verbetering hebben van de klacht.

Tarieven Dorn-Methode

  • Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Het bestaat uit het afnemen van een anamnese en het geven van de Dorn-Methode. Het tarief bedraagt € 40,00
  • De tweede- en de vervolg consulten bestaan uit het corrigeren van de wervelkolom. Deze duren ongeveer 45 minuten. Het tarief hiervoor is € 33,50

Afspraak maken

Meer informatie of direct een afspraak maken voor een behandeling.